¨ Ratina – Asunnon arvon nosto sisustusarkkitehdin avulla - INNER

RATINA

Asuinkiinteistön arvon nosto tilasuunnittelun keinoin

 

Suunnittelimme Tampereen Ratinan alueelle asuntosijoittajalle pieneen kaupunkiyksiöön laajan perusparannuksen. Tavoitteena oli modernisoida 20-luvulla rakennetun asuinrakennuksen huoneisto nykyajan vaatimukset täyttäväksi mutta kiinteistön ajan hengen mukaisesti.


Lähdimme suunnittelussa tilajärjestyksen päivittämisestä ja järkevöittämisestä nykyajan tarpeisiin. Keittiö ja ruokailutila erotettiin eteisestä ja oleskelutilaan lisättiin alkovi. Kylpyhuoneeseen suunniteltiin kevyt visuaalinen ja toiminnallinen muutos. Suunnittelussa keskityttiin tarvittavien muutosten ja kustannustehokkuuden tasapainoon kekseliäillä valinnoilla ja priorisoimalla laatutasoa.


Erityistä huomiota kiinnitettiin säilytysratkaisujen suunnitteluun sekä vanhan talotekniikan huomiointiin tilamuutoksia tehdessä. Tilanjakoja toteutettiin kalustuksin ja sijoitimme kodinhoitopisteen eteisen yhteyteen kalusteiden sisään. Toiminnalliset ratkaisut olivat kekseliäitä, moderneja ja tilaa säästäviä.


Visuaalisesti asunto koki merkittävän muutoksen. Valitsimme sävyt vanhan ajan värikartoista sekä valitsimme varusteita ja yksityiskohtia perinteisistä mallistoista. Kokonaisuus on rauhallinen, moneen makuun sopiva ja antaa hyvän pohjan asukkaan persoonallisellekin sisustukselle.

 

Muutossuunnitelmien lisäksi hoidimme hankkeen projektinhallinnan osana palvelukokonaisuutta. Kontaktoimme ja kilpailutimme urakoitsijat, materiaalit sekä varusteet. Hoidimme hankkeen aikataulutuksen onnistuneesti remontin aikaisesta erittäin pienestä säilytystilasta ja raakamateriaalien toimitusvaikeuksista huolimatta. Remontin myötä asunnon arvo nousi tulevaa myyntiä ajatellen.

 

Tila- ja sisustussuunnittelu: INNER Sisustusarkkitehdit Oy
Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Tiedot:
• Koko: 28 m2
• Valmistunut: 05/2022
• Asiakas: Yksityinen
• Sijainti: Tampere, Ratina

  • /