¨ Ravintolan biofilinen suunnittelu - INNER Sisustusarkkitehdit

KAHVILA-RAVINTOLA SOOS

Kokonaisvaltainen suunnittelupalvelu lounasravintolaympäristöön

 

Espoon Kivenlahteen avattiin syksyllä 2021 uusi kahvila-ravintola Soos. Teimme laajan sisustussuunnitelman ravintolaan, joka sijaitsee OOPS toimistorakennuksessa ja projektimme oli osa isoa NCC rakennuttamaa toimistorakennushankkeen ensimmäistä osaa. Olimme mukana ravintolan suunnittelussa hankeen alusta saakka. Olimme asiakkaan matkassa läpi projektin, aina alustavasta tarvekartoituksesta tilan käyttöönottoon asti.  

 

Suunnitteluprosessi oli varsin perusteellinen. Tärkeä osa ravintolan suunnittelua oli yhteensovittaa visuaalinen ilme rakennuksen aulatilojen kanssa yhteistyössä asiakkaamme Juvenes Oy:n sekä NCC ja heidän suunnittelijoidensa kanssa. Suunnittelussa huomioitiin rakennuttajan konseptiajattelu toimistorakennuksen muiden yleisten tilojen takana ja ravintolan sisustus yhteensovitettiin niiden kanssa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Kokonaisvaltaisen sisustussuunnittelun lisäksi vastasimme asiakasyrityksemme projektinhallinnasta ja projektinjohdosta sekä avustimme käyttöönotossa. Sisustussuunnittelun lisäksi suunnittelimme myös ravintolan ja kahvilan opastuksen.

 

Tutkimme tilaa ja sen toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä monesta eri näkökulmasta. Hyödynsimme sisustussuunnittelussa projektiimme tehtyä sisustusarkkitehtuurin opinnäytetyötä ravintolatilojen moniaistillisuudesta ja tilojen biofiliasta eli ihmisen luontoyhteydestä rakennetussa ympäristössä. Tavoitteena oli luoda viihtyisä ja lämminhenkinen tila, joka palvelee vierailijoita sekä talon toimijoita lounasravintolana ja kahvilana.

 

Kiinnitimme erityisesti huomiota intiimin ja viihtyisän tunnelman luomiseen haasteellisessa korkeassa ja avarasa tilassa. Akustiikkaratkaisut ja valaistus olivat merkittävässä roolissa miellyttävän tilakokemuksen saavuttamiseksi, unohtamatta viherkasvien ja luonnon elementtien merkitystä viihtyvyyteen. 

 

Lopputuloksena syntyi moderni ja raikas, talon arkkitehtuuria ja ympäröiviä elementtejä mukaileva sisustuskokonaisuus. Erilaiset istuinryhmät ja tilajaottelu mahdollistavat laadukkaat puitteet monenlaisille asiakastyypeille, kohtaamisille ja tapahtumille.

 

 

”Kokonaisuutta on kehuttu laajasti vuokralaisten

ja muiden vierailijoiden toimesta.

Inner ja Juvenes ymmärsivät hyvin

rakennuttajan oman konseptiajattelun aulatiloissa

ja yhteisissä tiloissa, ja ravintolan sisustus

yhteensovitettiin aulan kanssa vaivattomasti.”

 

Markus Pahikkala, projektipäällikkö NCC

 

 

 

Aularavintolan sisustus- ja opastesuunnittelu: INNER Sisustusarkkitehdit Oy
Valokuvat ja opastegrafiikka: Okko Sorma, Design Underlined

Opinnäytetyö: Riikka Aarnio, Moniaistillinen lounasravintola

 

Tiedot:
• Koko: 340 m2
• Valmistunut: 09/2021
• Asiakas: Juvenes Oy
• Sijainti: Espoo, Oops toimistorakennus

 

  • /